2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo

      Grikiai – kruopos, vienmetis grikių šeimos augalas. Jų lapeliai primena širdelę arba trikampėlius. Žydintys grikiai kvepia medumi, o jų gėlytės yra rausvos arba baltos spalvos. Nenuostabu, kad aplink šiuos augalus sukinėjasi daug vabzdžių. O kaip grikis atsiranda ant mūsų stalo?  Edukacinio užsiėmimo metu susipažino su dzūkiško kaimo ypatumais, senoviniais įrankiais, kuriais senoliai pjaudavo, kuldavo, vėtydavo, maldavo grikius. Ir tai dar ne viskas – vaikai patys atliko visus sunkius darbus savo mažomis rankutėmis! Ir grikius pjovė, ir kūlė, ir malė, ir sijojo grikių miltus, ir iš grikių miltų kepė grikinę babką.
Nijolė Amšiejienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė


                                             


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą