Grikiai
– kruopos, vienmetis grikių šeimos augalas. Jų lapeliai primena širdelę arba
trikampėlius. Žydintys grikiai kvepia medumi, o jų gėlytės yra rausvos arba
baltos spalvos. Nenuostabu, kad aplink šiuos augalus sukinėjasi daug vabzdžių. O
kaip grikis atsiranda ant mūsų stalo? Edukacinio
užsiėmimo metu susipažino su dzūkiško kaimo ypatumais, senoviniais įrankiais,
kuriais senoliai pjaudavo, kuldavo, vėtydavo, maldavo grikius. Ir tai dar ne
viskas – vaikai patys atliko visus sunkius darbus savo mažomis rankutėmis! Ir
grikius pjovė, ir kūlė, ir malė, ir sijojo grikių miltus, ir iš grikių miltų
kepė grikinę babką.
Nijolė Amšiejienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą