2014 m. gruodžio 3 d., trečiadienis

Senolių skrynią atvėrus


     
     Ar visi vaikai žino, ką galima rasti atvėrus senolių skrynią? Keletas mūsų mokyklos pradinukų lapkričio 27 dieną vyko į Lazdijų krašto muziejų. Ten vyko respublikinė pradinių klasių mokinių konferencija „Senolių skrynią atvėrus - 2014“. Renginio pradžioje, atvėrus seną skrynią, klausėmės pradinukų iš Birštonų, Lazdijų, Druskininkų pranešimų. Sužinojome, kaip jie gamino sūrį, audė juostas, kepė duoną ir grikių pyragą, plėšė plunksnas.

     Patirtimi apie senovės amatus dalijosi ir mūsų pradinukai. 4 a klasės mokinė Toma Kaušakytė skaitė pranešimą „Šiltas močiutės prisilietimas“ (mokytoja metodininkė G. Baliulevičienė). 4 a klasės mokinys Ričardas Šatinskas ir jo sesutė priešmokyklinukė Gertrūda skaitė pranešimą „Drožinėjame kartu su tėčiu“ (mokytojos metodininkės G. Baliulevičienė, I. Kaušakienė). 3 a klasės mokinės Augustina Keblikaitė ir Skaistė Vyšniauskaitė supažindino su pranešimu „Kepalėlio pasakojimas“ ( mokytoja metodininkė S. Vosylienė). 2 b klasės mokinės Danielos Masionytės pranešimas „Avytės vilnos šiluma - vaikiškiems delnams“ supažindino su vilnos vėlimu (mokytoja metodininkė I. Gruzinskienė). Pristatę pranešimus, pradinukai apžiūrėjo Lazdijų krašto muziejų, galėjo pasėdėti senovinės mokyklos suoluose. Ir mokinius, ir mokytojas, labai sudomino edukacinis užsiėmimas, kurio metu mokėmės iš virvelių rišti įvairius mazgus. Paragavome ir vaišių: saldaus sūrio, namines duonos, grikinės babkos ir kitų.
     Konferencijoje laikas prabėgo nejučia. Grįžome daug sužinoję apie senovės amatus, suradę naujų draugų, pajutome nuoširdų organizatorių rūpestį ir vaišingumą. Už tai esame labai dėkingi Lazdijų mokyklos - darželio „Vyturėlis“ pedagogėms, Lazdijų krašto muziejaus darbuotojams.

                Irma Gruzinskienė, Giedra Baliulevičienė, pradinių klasių mokytojos metodininkės








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą